Національне Свято Незалежності

11 листопада Товариство польської культури Закарпаття ім. Гнєви Волосєвич (голова Галина Вакарова) відзначило Національне Свято Незалежності – державне свято, яке щорічно святкують у Польщі в пам’ять про відновлення Польщею незалежності у 1918 році, після 123 років панування Австрії, Росії та Пруссії (1795-1918).

За традицією, захід розпочався виконанням державних гімнів України та Республіки Польща й стислим історичним екскурсом про найголовніше державне свято Польщі, який був проілюстрований показом тематичного відеоролика. Присутніх привітали юні музиканти, які допомогли створити піднесений святковий настрій. У виконанні юної скрипальки Євдокії Наход прозвучали «Ода до радості» Людвіга ван Бетховена та твір Шопена. Дипломант міжнародних конкурсів акордеоніст Володимир Орос із Мукачева виконав твори Огінського та Шопена.

Учасники святкування провели вечір у невимушеній, теплій атмосфері дружнього спілкування, й наймолодші учасники також не нудьгували – у їх розпорядженні були настільні ігри, про які заздалегідь подбали організатори. Захід відбувся у затишному ужгородському «Джипер пабі» за підтримки його власника пана Михайла Байко.