ЗВЕРНЕННЯ

Ми, члени Товариства Польської Культури Закарпаття ім. Ґнєви Волосєвіч, від імені усієї Полонії Закарпаття просимо Вашого сприянння та закликаємо підтримати Україну у боротьбі з російським агресором.

Те, що відбувається в Україні, – це ҐЕНОЦИД! Це терор мирного населення нашої багатонаціональної держави. Це вбивства безневинних людей, яким немає виправдання.

Україна в особі Президента Володимира Зеленського та усього дипломатичного корпусу просить світових лідерів посилити економічні санкції проти Кремля. Цього тижня країна – агресор Росія намагатиметься захопити і зтероризувати східні реґіони України. Ми підтримуємо прохання нашого очільника держави та уряду допомогти захисникам і надати важке озброєння для захисту мирних міст та мирного населення України, яке жорстоко знищується бомбардуваннями.

Ми висловлюємо безмежну вдячність усім урядам і народам Європи за велику підтримку українського народу у цій боротьбі. Особлива дяка Президентові Республіки Польща Анджею Дуді та усьому народові Польщі за безпрецедентну допомогу українським вимушеним переселенцям. Ми вдячні за стійку і сміливу позицію Президента Дуди та Уряду Республіки Польща щодо агресивних дій Росії проти українського народу.

Велике прохання до усіх лідерів Європи та НАТО проявити таку ж позицію і санкціями та наданням відповідного озброєння допомогти Україні перемогти у цій важкій боротьбі за демократію та справжні людські цінності усієї цивілізації.

З повагою

Голова Товариства Польської Культури Закарпаття Тереза Проць

ім. Ґнєви Волосєвіч

Заступник Голови ТПКЗ ім. Ґнєви Волосєвіч Людмила Федорчук

11.04.2022 р